26 Okt

Mladi z navdušenjem pristopili k ustvarjanju »Pametne Slovenije«

V petek in soboto, 20. in 21. oktobra 2017, je na Šolskem centru za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana potekala prva dvodnevna delavnica z mladimi.

Eden pomembnih ciljev projekta KOC SOTRAG je tudi ozaveščanje in informiranje mladih o dejavnostih, ki se izvajajo v KOC-u. S tem namenom so na KOC-u povabili mlade iz različnih srednjih šol, da jim omogočijo izkušnjo, kako se na profesionalen način oblikujejo odlični timi, ki rešujejo različne zahtevne naloge. Njihova naloga je ustvariti vizijo bivanja v Sloveniji v prihodnosti po meri mladih. Poimenovali so jo vizija Pametne Slovenije.

Prvo dvodnevno delavnico z mladimi so izvedli 20. in 21. oktobra na Šolskem centru za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana. Prvi dan se je mladim predstavila akrobatska skupina Dunking Devils, ki so skozi vključevanje mladih v različne športe prikazala, katere vloge v timu kdo zavzema. Skladno s tem so oblikovali tri delovne time.

Naslednji dan so se jim pridružili trije predavatelji. Nejc Kugler je mladim predstavil pogled  na elemente pametnih mest, sodobni urbanizem in trende razvoja sodobnih družb. Rajko Bošnjak je skozi lastno zgodbo predstavil, kako zelo je pomembno za ljudi, da to, kar delajo, delajo z veseljem. Marjan Velej je predstavil trenutno stanje in trende razvoja tehnik.

Mladi so oba dneva, pod vodstvom profesionalne coachinje Alenke Planinc Rozman, razvijali kompetence delovanja v timu. Na tak način so ustvarjali lastno vizijo Pametne Slovenije.