16 Okt

Začetek programa “Pametna Slovenija” za dijake 3. in 4. letnikov

Cilj KOC SOTRAG je v svoje aktivnosti vključiti tudi mlade. Zato so se v projektni pisarni KOC SOTRAG odločili, da bodo 20 dijakom in dijakinjam 3. in 4. letnikov iz različnih srednjih šol, omogočili izjemno doživetje – postati odličen tim, ki bo kreiral in predstavljal vizijo bivanja v Sloveniji v prihodnosti, po meri mladih.

Cilj je, da tim 20 dijakov in dijakinj pokaže, da je moč v zaupanju in sodelovanju, da na osnovi tega zaupanja in sodelovanja kreira vizijo bivanja v Sloveniji v prihodnosti, pri čemer upošteva tako trende »pametne«, digitalne, z internetom stvari podprte družbe, kot tudi naravne inteligence, ki človeka usmerja v skrbno premišljeno, zdravo in človeku prijazno »vključevanje« te tehnologije v vsakdanje bivanje ter ne pozabi na naravo in trajnostni razvoj, da člani in članice tima to vizijo preko motivacijskih dogodkov predstavijo drugim mladim ter jih spodbudijo in navdušijo, da tudi sami prispevajo »svoj kamenček v mozaik« širše vizije, da celoten »mozaik« vizije predstavijo »na odru« na 10. Informativi konec januarja 2018 in na konferenci KOC-ev v drugi polovici leta 2018.

Pri ustvarjanju tima jih bodo podprli Dunking Devilsi, svetovno znana vrhunska košarkarska akrobatska skupina, ki je gostovala že v 36-ih državah. Dunking Devilsi sodelujejo s podjetjem plAnincA, s katerim skupaj izvajajo t. i. Team up, program za vrhunski team building v podjetjih. Skupino v Team up-u v telovadnici izpostavijo različnim izzivom, ki jih člani in članice na to rešujejo timsko, v družbi akrobatov skupine Danking Devils. Dogajanja med izvajanjem nalog pokažejo vse prednosti in slabosti skupine, kar je podlaga za analizo odnosov med člani in članicami v delavnici, ki sledi reševanju izzivov v telovadnici. V Team up-u, ki res da temelji na »igri v telovadnici«, a je primeren za vse dijake in dijakinje, ne glede na njihovo športno predznanje, gibljivost, fizične in druge spretnosti ipd., bodo ti lahko ozavestili svoje še nerazkrite ali slabo izkoriščene potenciale in sprejeli osebne zaveze za doseganje skupnih timskih ciljev.

Nato jih bomo predstavniki KOC SOTRAG skupaj s strokovnjaki s področij, ki zadevajo
bivanje, spremljali in podpirali pri razvoju vizije prihodnosti bivanja v Sloveniji, pri čemer
bomo vsi skupaj zasledovali cilj, da je to vizija oblikovanega tima in ne zgolj »nekaj
posameznikov ali posameznic«. Opolnomočili jih bomo tudi, da bodo lahko prevzeli odgovornost organizacije štirih skupnih srečanj tima, kot tudi različnih motivacijskih dogodkov na svojih šolah.

Število dijakov in dijakinj, ki se jih lahko vključi s posamezne šole, je omejeno na največ štiri. Program se prične v petek, 20. oktobra 2017.

Prijave možne preko e-naslova pisarna.koc.sotrag@gmail.com ali tel št. 040 213 773 (mag. Maja Velej).