02 Okt

Adria Dom gazela dolenjsko-posavske regije

Časopisna družba Dnevnik je konec septembra na prireditvi v Šolskem centru Novo mesto razglasila gazelo dolenjsko-posavske regije. Kot drugega finalista od šestih na izbor zlate gazele, ki bo 25. oktobra v Ljubljani, regija pošilja črnomaljsko podjetje Adria Dom, ki je tudi partner v KOC SOTRAG.

Za gazelo dolenjsko-posavske regije je bilo na prireditvi v Šolskem centru Novo mesto izbrano črnomaljsko podjetje Adria Dom,. V zadnjih desetih letih je Adria Dom, članica skupine Adria Mobil, s pomočjo tehnološko napredne proizvodnje proizvedla že več kot 10.000 mobilnih hišic. Od tega jih izvozi kar 99 odstotkov, večinoma v Italijo, na Hrvaško, v Nemčijo in Madžarsko.

Podjetje je med letom 2011 in 2016 prihodke iz prodaje več kot podvojilo – z 10,7 na 27,15 milijona evrov in pri tem doseglo zavidljivo povečanje dobička. Ta je zrasel s skromnih 4.250 evrov na kar 1,72 milijona evrov.

Glavne konkurenčne prednosti podjetja so strokovno znanje, timsko delo, inovativnost, visoko kakovostni produkti, izkušnje, več kot 50-letna sinergija znotraj skupine Adria Mobil in nenazadnje tudi lokacija proizvodnje, ki je pomembna pri vstopu na ciljne trge. Podjetje se zaveda konkurence, zato veliko pozornosti posvečajo usposabljanju zaposlenih, zlasti strokovnjakov na področju razvoja. V letu 2016 so obstoječemu programu dodali novo linijo izdelkov Glamping šotorov, letos pa uvajajo inovativno oblikovane nove izdelke Designed to Perform.